Salon der Levenskunst

Co-housing

Manoir du Chagnot zoekt medebewoners voor cohousing

Salon der Levenskunst is gehuisvest op het prachtige landgoed van Manoir du Chagnot in de Bourgogne.
In dit herbronningscentrum worden seminaries, retraites en workshops georganiseerd. Er is ook de mogelijkheid voor cliënten om onder begeleiding van Gisèle een individueel begeleidingstraject aan te gaan en intern te verblijven.
Salon der Levenskunst heeft een duidelijke missie:

  • Een ‘thuisplek’ bieden waar je in alle rust fysiek, emotioneel én spiritueel, kunt herbronnen, zodat je met frisse energie je levensweg kan vervolgen.
  • Omstandigheden creëren die je uitnodigen om meer levenskwaliteit te ervaren; aanwezig in je lijf, vanuit je hart in contact met medemens en natuur.
  • Ontmoetingen organiseren met ‘spiegelmomenten’ waarbij mensen worden uitgenodigd met elkaar in dialoog te gaan, vanuit verbindende communicatie en met herwaardering voor de diversiteit en uniciteit van de mens

Wie zoeken we?

Ben je een kei in marketing?
Of handig in alle onderhoudswerkzaamheden aan het landhuis?

Heb jij juist een passie voor biologisch tuinieren?

Interesse om onze vaste vegetarische kok te zijn?

Heb je kennis van permacultuur en wil je een project uitwerken?

Ben je therapeut, coach, arts, die mee wil werken aan de uitbouw van een therapeutisch centrum?

Of nog anders?

Bekijk het nederlandstalig filmpje over wie we zoeken:

https://youtu.be/TG4mLaWKNto 

co creating

Manoir du Chagnot maakt het mogelijk om op een unieke locatie te wonen in het landschap van de Bourgogne. De kosten van het wonen in een 300 jaar oud landhuis zijn voor de meeste mensen niet zelfstandig te dragen maar door de kosten te delen kan misschien ook jouw droom wel gerealiseerd worden.

Naast financiële voordelen zijn er ook een aantal andere voordelen. Het is een groene vorm van wonen omdat een aantal voorzieningen gezamenlijk wordt gebruikt. De biologische moestuin en het ecologisch groenonderhoud dragen hier ook aan mee. Daarnaast zorgt cohousing voor een versterking van je sociale netwerk. Je leert immers veel nieuwe mensen kennen via de woongroep. Ook zijn er praktische voordelen; zo kun je op elkaars hulp rekenen -indien nodig. De huishoudelijke taken worden verdeeld en ook de auto kan gedeeld.

 

Indeling woonruimtes

Binnen Manoir du Chagnot is ruimte om gezamenlijk te wonen waarbij ieder over een zelfstandige kamer beschikt met toilet en douche en daarnaast gemeenschappelijke voorzieningen en ruimten met elkaar deelt.

De gezamenlijke ruimtes bestaan uit een landelijke keuken, een ruime woonkamer met houtkachel en centrale verwarming en een gezellige loungeruimte en een meditatieruimte + ruime schuur met opbergmogelijkheden, gezamenlijke wasmachine en droger. Het unieke landhuis beschikt over 6 ruime kamers met uitzicht op de moestuin en 2 ha. grote landgoed of uitzicht op het zwembad met zonneterras.

We gaan ervan uit dat iedere bewoner een eigen inkomen heeft en volledig autonoom is.

 

Wil jij ook meewerken aan de verdere ontwikkeling van dit mooie project, graag aanmelden via mail naar: info@salonderlevenskunst.com met vermelding van motivatie en CV.

Ja zal dan worden uitgenodigd om kennis te maken met Gisèle, bezielster van Salon der Levenskunst via een skype-sessie .