Salon de l'Art de vivre

RETRAITE QI-GONG ET TAI-CHI 

RETRAITE QI-GONG ET TAI-CHI   16 – 23 juillet 2018

Johanna Swinkels

Au cours de cette semaine de repos, de silence et de paix de l’âme, nous nous mettons en communion avec le Tout universel. Tout est interdépendant. En portant notre attention profondément au-dedans, on devient plus conscient : notre esprit devient clair comme de l’eau de roche, alors que nous éprouvons spontanément une sensation de calme et de joie.

On va travailler avec le « Qi » (énergie), au moyen d’une respiration calme et profonde mobilisant le flux de la force vitale. On apprend des exercices de Qi-Gong simples, un arrangement sommaire de Tai-Chi, et enfin une méditation en marchant dans une nature somptueuse.

Le séminaire est accessible à tout le monde, quel que soit l’âge ou la condition physique. En fait, il s’agit de mouvements lents et souples ouvrant nos « méridiens », qui sont les voies énergétiques du corps humain. Tout en douceur, ces mouvements font lever des blocages, ouvrant la voie au flux du Qi dans le corps et l’esprit, ce qui crée une parfaite harmonie en nous-mêmes.

En faisant ces exercices, on éprouve la vie dans le Présent, ce qui est une manière d’embrasser tout ce qui est, d’avoir une profonde confiance, et de partager la conviction que le seul but qui vaille est de savoir que nous sommes en chemin. C’est le chemin qui est la finalité, et l’art consiste à le parcourir avec joie.

SUR LE PLAN PRATIQUE

Le séminaire aura lieu dans la semaine du 16 au 23 juillet 2018.

Vous êtes le bienvenu le lundi 16 juillet à partir de 17.00 heures, le séjour prenant fin le lundi 23 juillet à 11.00 heures.

Tous les jours, le repas est servi à 19.00 heures.

Il est possible de prolonger votre séjour, à condition d’en faire la demande lors de votre enregistrement à l’arrivée.

TARIFS SEMINAIRE ET SEJOUR

  • Un Yurt, prévu pour 4 personnes (35 mètres carrés) avec accès à l’équipement sanitaire : € 950;
  • Une chambre double avec douche et toilettes indépendantes : € 1.050;
  • Une chambre double de luxe avec douche et toilettes indépendantes : € 1120;
  • Une chambre individuelle avec douche et toilettes : € 1.175;
  • Une tente à emporter, avec accès à l’équipement sanitaire : € 850 ;
  • Les prix comprennent tous les repas végétariens, des jus, de l’eau et du thé).

 

ACCOMPAGNEMENT

Le séminaire est dirigé par Johanna Swinkels.

TARIF REDUIT

Rabais de 100 euros, à condition de s’inscrire avant le 1 février 2018.

website Johanna Schwinkels :  http://www.ja-win-coaching.be

 

Reviews

Dit weektraject was écht een persoonlijke verrijking!

De moeilijke momenten werden rustig en met volle vertrouwen door Gisèle begeleid. Haar warme en liefdevolle aanwezigheid vormden de basis waarbij ik tot innerlijke rust kwam.

Ik vond het verfrissend om de impact van  de verschillende werkvormen te ervaren: het maakte dat ik  telkens weer op een andere manier kon voelen wat er op dat moment aandacht vroeg in mijn lichaam.

Het was een intense, waardevolle reis die me bracht tot  bij de puurheid van mezelf.

Blij!

 

Ann, januari 2017

- Ann

Het was alles wat ik gehoopt had dat het zou zijn! Open, afwisselend, diepte en vreugde. Gevonden wat ik kwijtgeraakt was, ontmoetingen die niet verwacht waren. Geweldig kundig en liefdevol samenspel tussen Gisèle en Francis.

Kortom geweldig!

- I

Heerlijk! Hart vol liefde, zo’n lief minnekind in mij.

Dank je wel voor deze mooie beleving.

Liefs,

Ik ben gegroeid! Ongelooflijk wat er in één dag mag gebeuren!

Bedankt voor het liefdevol samenzijn!

- A

Het is helemaal oké; alles mocht er zijn. Eigenlijk is het een feest! Nu kan ik er voor gaan, verder op mijn eigen weg met heel de ervaring in mijn hart.

- T

Een weekeinde vol liefde, ontmoetingen, herkenning, herinneringen, warmte, verdriet en vreugde. Dit samenzijn met al die prachtige vrouwen deed me beseffen dat ik zelf ook een mooie vrouw ben!  Daar ben ik zeer dankbaar en vreugdevol om. De wijze levenslessen neem ik mee en zal ik dagelijks ophalen. Dank je!

Ik hoop dat na dit weekeinde mijn seksualiteit als een afgevallen kleurig herfstblad zal zijn; rijp voor wat komen gaat.

- R

Wat een fantastische vrouwen zijn jullie! Dit weekende heeft me veel geleerd over mijn seksualiteit; de erkenning dat mijn seksualiteit bestaat. Een toegang vinden was mijn intentie. De sleutel voor mij was het luisteren naar mijn Yoni; een schat die ik al die tijd bij me droeg maar nooit naar luisterde. Nu kan ik mijn Yoni voelen en wél naar haar luisteren. Het energie-ei beschouw ik als een groot geschenk en ik ga haar koesteren… dicht bij mijn Yoni.

- C

Lieve, mooie vrouwen,

Ik kijk terug en vond het voor mezelf een zeer geslaagd weekend.

Ben me bewust geworden dat er toch nog veel pijn zit op mijn yoni. Ik moet seksualiteit eerst beleven vanuit veiligheid en respect. Dit deed ik al maar vond nog geen systeem om lief te zijn voor mezelf, herviel steeds in oude gedragspatronen.

Tijdens het weekeinde heb ik wel verdriet kunnen loslaten, maar er zit nog meer op en ik zal proberen om die pijn zachter te maken door mezelf te beminnen met respect en vooral met liefde. M, ik vond je verhaal prachtig en ben heel blij voor je.

Wat zo ’n weekend allemaal kan teweeg brengen, daar heb ik gewoon geen woorden voor. Francis en Gisèle, jullie zijn prachtige vrouwen, bedankt voor de veiligheid die jullie mij steeds bieden en om te mogen zijn wie ik ben.

Liefs en warme groet,

- C

Veel te snel voorbij; een weekeinde vol liefde, ontmoetingen, herkenning, herinneringen, warmte, verdriet en vreugde.

Bedankt voor dit mooie geschenk. Het heeft mijn hart terug geopend. In alle veiligheid heb ik mijn ‘zijn’ kunnen delen met deze vrouwen. Ik kon zijn wie ik was en dat werd zonder oordeel en met respect aanvaard.

Vond het machtig en krachtig van mezelf dat ik mijn openheid bij het afsluiten deze week ook heb gedeeld met andere mensen op Préau die niet in de groep van ‘raakbare vrouw’ zaten.

Ik dank jullie, dikke knuf,

- C

Zes dagen ruimte voor al onze liefde, pijn, tederheid, vurigheid, vrolijkheid, verdriet, saamhorigheid.

Zes dagen tijd om te delen, te dansen, te verwennen, te huilen, te lachen

en … vooral om volledig vrouw te zijn tussen andere vrouwen.

Dank lieve vrouwen,

- J

Open met gereserveerdheid, nieuwsgierig met buikpijn.

Het bracht mij bakken vol met gouden vissen met zachtheid.

Een cadeau aan mezelf: 50 jaar en en nieuwe reis begint.

- M

De ‘blije bleiters!’ Wat de universiteit je niet leert, leer je hier wel!

- E

Het was ontroerend, confronterend, boos, liefdevol en zacht boeiend verkennend, zoveel kleuren!

Dank je wel,

- H

De levensstroom door je lichaam voelen stromen, op gang gebracht door liefdevolle aandacht.

Heel bijzonder, heel waardevol, verrijkend en helend. Dank jullie wel.

Liefs,

- M

Ontroerende tederheid en aandacht.

- J

Aangeraakt worden zonder dat de ander iets terug wil. Mooi, fijn, een soort van spectaculair cadeau.

- H

Onmiddellijk bij binnenkomst van de zaal voel en weet ik het weer… Vrouw zijn, vrouw voelen, zacht bewegen naar de plek waar ik zijn wil; ontroerd. Dank voor jullie, toen en nu.

Het borrelt, glittert, glanst en zindert. Denk dat ik mijn binnenkant nu ook naar buiten kan laten zien. Ik geef het door!

- S

Onuitsprekelijk dank voor jullie ‘zijn’ bij het hervinden van alles wat er al in mij is.

- A

Gisèle, Francis en mede ‘raakbare vrouwen’ dank jullie wel voor de rijke ervaringen, de intense momenten van samenzijn, de open handen en harten, de tranen… Dank voor alle fragmenten, om er uiteindelijk hélemaal te mogen zijn!

- V

Raakbaar zijn, geraakt worden heeft vele verschillende vormen, klanken en kleuren. Mezelf helemaal toelaten, liefhebben zoals ik ben. Alle aspecten mogen verkennen, zonder mijn veilige ‘ thuishaven’ te moeten verlaten. Energie kan weer stromen.

Dank je wel Francis en Gisèle voor deze bijzondere ervaring, voor jullie begeleiding, jullie loutering en aandacht, wat voor mij wellicht het mooiste geschenk is dat je kan geven. Dank je wel ook aan alle lieve vrouwen in de cirkel voor het willen delen, het samen lachen, samen huilen en verbonden zijn.

- L

Heeling
‘Raakbaar’
Ik ben van mezelf
Hoef mezelf niet weg te geven
Licht en liefdevolle
voortgaan in vertrouwen
dankbaar.

- T

Wat een rijkdom! Wat ben ik blij dat ik weer een paar stapjes dichter bij mezelf ben gekomen. Ik heb zo genoten van mijn ‘vrijende’ vrouw, van mijn lijf zoals het eruit ziet. Ben jullie erg dankbaar.

- I

Lieve Gisèle en Francis. Dank jullie wel voor jullie Zegen en Liefde en de sfeer die jullie hebben neergezet. Veel is losgekomen, muren ontdekt en begonnen met het slechten ervan. Herkenning, Erkenning, Heling.

- J

‘Raakbaar’ zijn en ‘Geraakt’ worden is voor mij ‘Echt mogen Zijn en écht mogen zijn.’ Ik wil jullie Francis en Gisèle oprecht bedanken voor deze fijne week waarin mijn vertrouwen om écht te mogen zijn een kans gekregen heeft om groeien.

- C

Raakbaar zijn betekent ook: “Mag ik even in je broekje kijken?” (grapje)

Ik heb me opengesteld, heb me volledig laten zien zonder hierop beoordeeld te zijn. Heb me ontvangen gevoeld door andere ‘raakbare’ vrouwen.

Dankbaar en geïnspireerd vervolg ik weer mijn weg; geraakt.’

- J

Toen ik dreigde te verdwijnen in een allesomvattend verdriet waren daar telkens de liefdevolle ogen van Francis waardoor het oude leed kon helen.

- M

Dankbaarheid, stralend, vol leven!

- T

Niet te geloven die dagen met jullie! Zo vertrouwd, zo veilig, zo stimulerend, zo fijn!

- J

Ben trots op mezelf!

Ik blijf in contact ook als het moeilijk wordt en ga de confrontatie aan. Durf meer te zeggen, durf me meer te laten zien. Was leerrijk om met jullie te ervaren en te ontdekken.

Spannend én erg fijn!

- V

Helemaal Bij mezelf kunnen blijven!

- C

Van verlangen naar begrip en zachtheid naar meer ruimte voelen.

- M

Ruimte, nabijheid, zuiver.

- T

Nu al zoveel verbinding ervaren. Mijn hart opent zich. Mijn hart gaat open voor jullie!

- S

Jullie zijn zo inspirerend!

- J

«semaine de séjour a été pour nous en tant que couple un processus d’intériorisation et de retour aux sources. Un calme magnifique s’émane du cadre naturel du Manoir du Chagnot. Sous la conduite réconfortante de Gisèle nous avons mieux compris ce que c’est que d’aller à l’essence des choses.

Ainsi, nous avons pris conscience de nos pulsions inconscientes habituelles, ce qui a permis de mieux se connaitre. L’alternance entre le calme des sessions de méditation et le dynamisme amusant des sessions de yoga, élargit la perspective que l’on a sur soi et sur l’autre.»

- Els en Peter

«un cadre magnifique de paysages grandioses j’ai retrouvé en moi le calme dans l’intensité du silence. Gâté par d’excellents repas servis par une aimable hôtesse dans un vieux manoir rustique, je me suis senti tout à fait chez moi. Mis à part le chaleureux accueil et l’excellente hospitalité, j’ai également beaucoup apprécié l’accompagnement professionnel et respectueux. La présence de Gisèle était toujours imprégnée d’amour authentique et d’attention véritable.

Un excellent mélange de bonne cuisine, de silence, de calme, de ressourcement et de bien-vivre, en pleine nature.

- A