Salon der Levenskunst

Manoir du Chagnot

Manoir du Chagnot, dé ideale plek om tot rust te komen en te herbronnen, is gelegen in de prachtige natuur van de Bourgogne in Frankrijk.

Het 300 jaar oude landhuis ligt op een heuvel, afgeschermd van de buitenwereld, ingebed in het groene heuvelachtige landschap. De locatie en de unieke sfeer van dit karakteristieke pand zijn een uitnodiging om volledig tot rust te komen. Zodra je de poort van het Manoir binnenkomt, voel je de rust en de sereniteit die ervan uitgaat; alsof je een andere wereld binnengaat. Eens de poort weer sluit, laat je de buitenwereld voor een tijdje achter en kan je helemaal ‘thuiskomen’.

Historie

Het oudste deel van het huis werd als maison de maître gebouwd onder toezicht van Vauban, maarschalk in Frankrijk onder koning Lodewijk XIV en diens militair architect.

In de negentiende eeuw voegde de familie De St. Aubin de zuidvleugel toe, met de twee torentjes, kelders, de salon en nog een paar slaapkamers op de eerste verdieping. Sindsdien mag dit domein ‘Manoir’ heten. De familie de Chambaudoin d’Erceville redde het huis in de twintigste eeuw van dreigend verval.

In 2003 ondernamen de vorige eigenaars een volledige renovatie van dit pand en deed het dienst als Chambre d’hôtes tot 2013.

Sinds januari 2015 wordt het pand uitgebaat door Gisèle Lievens; psychotherapeute, cranio-sacraal therapeute en mindfulness trainster. Dit pand krijgt nu een andere bestemming onder de titel: ‘Salon der Levenskunst’.