Salon der Levenskunst

Mindfulness & meditatie

Mindfulness is een compact, wetenschappelijk onderbouwde training. Binnen een kader van westerse psychologie in combinatie met oosterse wijsheid staat het trainen van aandacht centraal.

Mindfulness leert je beter omgaan met stress, slapeloosheid, pijn, depressie… ze is er ondermeer op gericht om een burn-out te voorkomen of te zorgen dat je na een burn-out weer terug volop in het leven staat!

“Wat achter ons ligt en wat voor ons ligt is niets vergeleken met wat in ons ligt.”

Oliver Wendell

Praktisch

Deze training steeds op aanvraag. Je verblijft in een tweepersoonskamer op het Manoir (6 nachten), alle maaltijden, lesmateriaal; syllabus en cd’s zijn inbegrepen.

  • €1250 individueel
  • €950 p/p indien je per 2 voor deze cursus inschrijft en de kamer deelt.
Toon prijzen

Mindfulness-training enkel geschikt als groepstraining?

In groep kan je deze training op diverse plaatsen volgen. Doordat ik dit programma vaak heb begeleid, ondervond ik dat de input voor menig deelnemer vaak teveel is en op te korte tijd dient verwerkt te worden. Bovendien wil niet iedereen deelnemen of heeft baat bij een groepstraining. Een meer flexibel en ‘tailor made’ aanbod is hierop mijn antwoord.

Mindfulness-training in individuele setting

Wie de mindfulness-training graag alleen of met twee wil volgen, kan hiervoor bij mij terecht. Ik kreeg een professionele opleiding tot Mindfulness trainster bij het Instituut voor Aandacht o.l.v. Dr David Dewulf, grondlegger van deze training. Daarnaast volgde ik de Dhamma verdiepingscursus bij bij Christina Feldman & Prof John Teasdale.

Regelmatig neem ik zelf deel aan langere stilteretraites o.a. Lama Tulku Lobsang – Nangten Menlang International, in het Tibetaans boeddhistisch centrum Nyingma in Nederland, alsook bij Prof. Dr Ton Lathouwers van de Maha Karuna Chan.

Hoe werk ik?

Je krijgt alle meditatietechnieken aangeboden net zoals in de groepstraining. Voordeel is dat ik naast mindfulness-trainster ook psychotherapeute ben en alle thema’s waarmee je komt vakkundig kan begeleiden. Er zijn 6 sessies voorzien van 3h per dag metr persoonlijke feedback. Op deze manier kan heel direct ingespeeld worden op jouw specifieke vragen en noden.

Met vriendelijke aandacht leer je aanwezig zijn bij alle ups en downs, je leert jezelf meditatief observeren zonder oordeel. Vanuit innerlijke rust en los van conditionering creeër je nieuwe kansen en maak je duidelijke keuzes.